Afstudeeronderzoek off-grid ontwikkeling op Bonaire succesvol afgerond

Marije van Riet heeft haar afstudeeronderzoek bij Nieuw Vastgoed naar een off-grid ontwikkeling op Bonaire succesvol afgerond. Daarmee is ze afgestudeerd van haar opleiding Vastgoedkunde. In navolging van de afronding van haar afstuderen zal ze als projectcoordinator werkzaam blijven bij Nieuw Vastgoed.  

Het onderzoek richtte zich op de ontwikkelingsstudie van een rendabel off-grid vakantiepark in Bonaire, met de focus op duurzaamheid. Het afstudeeronderzoek is vormgegeven in een ontwikkelexposé, die is afgesloten met een advies aan Nieuw Vastgoed.

Het onderzoek omvatte o.a. de analyse naar de verschillende wensen en eisen van diverse stakeholders, welke zorgvuldig zijn geïntegreerd in het ontwikkelproces. Bovendien zijn alle risico’s en kansen die gepaard gaan met de ontwikkeling van het vakantiepark inzichtelijk gemaakt.  Hierbij is gelet op locatie specifieke risico’s en risico’s van buitenaf, zoals technische beperkingen en milieueffecten. Door deze risico’s duidelijk te identificeren en analyseren, kan Nieuw Vastgoed weloverwogen beslissingen nemen, en passende maatregelen treffen om deze te beheersen. Verder kan worden bepaald of de bijkomende kansen zullen worden benut.