Nieuw project in Hoek van Holland

Het projectgebied ligt aan de rand van de Berghaven net buiten het dorpscentrum. Het uitzicht op de Nieuwe Waterweg en de overzijde maken met de bijzondere sfeer van Oude Hoek de locatie tot een interessant woongebied. ​De woningen zullen vallen in het luxe woonsegment met tweekappers en vrijstaande woningen. Met vele opties en indelingsvarianten willen wij de woningen voor een brede doelgroep aantrekkelijk maken.

Op de hoek nabij het monument komen twee vrijstaande woningen. Deze markeren het pleintje en kijken uit over de haven. Aan de Havenweg komen 8 stuks 2-onder-1 kapwoningen met ruime voortuinen van ca. 3 meter, voldoende voor een mooie plek in de zon. Aan de Cruquiusweg zijn 2 stuks ​2-onder-1 kapwoningen en 2 stuks vrijstaande woningen gesitueerd. Vanuit de voorkant van de woning kijk je hier prachtig schuin weg op de Berghaven, de plattegrond biedt ruimte en vrijheid om hier een grote leefkeuken of de woonkamer te maken. Per straatwand is één rooilijn gehanteerd.

De hoofdvorm van de woningen bestaan uit één bouwlaag met steile kap, waarmee de woningen aansluiting zoeken bij de kleinschaligheid en informele uitstraling van de 1e fase. Deze hoofdvorm wordt verbijzonderd door een verticaal accent van twee lagen, die de woningen een eigen identiteit verlenen. Deze accenten markeren de entree en komen in drie series voor, die de suggestie van kleine architectonische eenheden ondersteund. De kleinschaligheid van de eenheden wordt nog ondersteund door verschillend kleurgebruik van het mestelwerk en een enkele 2-onder-1 kapwoning met rode dakpan.