Nieuw Vastgoed wint tender Rockanje!

Mooi nieuws! Met groot enthousiasme is Nieuw Vastgoed in samenwerking met Mix architecten aan de slag gegaan met een uitvraag voor een mooi woningbouwplan in Rockanje. En met succes, want Nieuw Vastgoed is geselecteerd als winnaar van de tender aan de Dwarsweg te Rockanje!

Het plan omvat 24 grondgebonden woningen bestaande uit tweekappers, vrijstaande en geschakelde villa’s passend in het dorpse karakter van Rockanje. Het straatbeeld wordt grotendeels gevormd door een spel van stoere kappen met grote overstekken. Door bewerkingen van de kap wordt gereageerd op de omgeving. De “parkvilla’s” aan de westzijde zorgen met hun lage goot voor een soepele overgang met de groene parkzone. Op strategische plekken hebben de woningen overhoeks een verbijzondering in de vorm van een doorgeschoten kap, overhoeks raamkozijn of een zij-uitbouw. 

Het plan is ook ontworpen met oog voor een duurzame en klimaat adaptieve toekomst. Middels verscheidene maatregelen, waaronder de sedumdaken, waterton waterberging, groene erfafscheidingen en integratie van nestkasten en insectenhotels, is er aan thema’s zoals hittestress, wateroverlast en biodiversiteit specifiek aandacht besteed.