Bovenbeek 16 Hoven te Rotterdam

Aan de Van de Duijn van Maasdamweg Zestienhoven te Rotterdam, op de overgang tussen de stad en het waterrijke buitengebied, is plan Bovenbeek gerealiseerd.
  • 2​2 royale eengezinswoningen
  • 10 patiobungalows
  • 12 waterappartementen
Zowel de architectuur als de gedachte achter plan Bovenbeek is uniek. De hoofdgedachte is dat de wijk en de woningen zicht verbinden met de omgeving. Daarmee krijgt de wijk dat parkachtige gevoel. Daarnaast is de architectuur divers, verrassend en eigentijds. Met als rode draad voornaam, ruim, groen en rustig wonen.
 
Patiobungalows en eengezinswoningen
​De binnenwereld in Bovenbeek is opgebouwd uit een drietal stroken met woningen, die in de vorm van een waaier zijn gerangschikt. Op de kop van de stroken loopt een brede waterpartij. Tussen de stroken bevindt zich groen, dat zich naar het water toe verbreed. Daarom zijn beiden zijden van dit blok woningen vormgegeven als voorgevel. Dit vraagt om een bijzonder woningtype: de patiobungalow voorzien met leisteen als dakbedekking.
 
​Waterappartementen
​De waterappartementen beschikken over een zeer ruim op het zuiden gericht terras, vrij uitkijkend over de binnenwerelden. Het is een kleinschalig appartementencomplex met vijf verdiepingen en uiteraard gelegen aan het water. Het unieke complex, met zijn open structuur herbergt diverse appartementen variërend in grootte en luxe.