Dwarsweg te Rockanje

Nieuw Vastgoed is geselecteerd als winnaar van de tender Dwarsweg te Rockanje! Aan de Dwarsweg komen 24 grondgebonden woningen bestaande uit tweekappers, vrijstaande en geschakelde villa’s passend in het dorpse karakter van Rockanje.
 
De nieuwe woonbuurt is direct gelegen aan een waterrijk gebied met volwassen bomen en wandelpaden. Door de korte woonstraatjes te laten uitmonden op dit groen, ervaar je deze aanwezigheid in de gehele nieuwe woonbuurt.
 
De woningen vormen samen een herkenbaar ensemble in deze groene omgeving. Door de verschillende woningtypen te voorzien van een krachtige kap met eenzelfde dakhelling met rondom royale overstekken ontstaat er ondanks de verschillen een sterke samenhang. Om deze samenhang verder te versterken is er gekozen voor een tijdloze baksteenarchitectuur met detail in plasticiteit en geleding. Zo verbindt de bijzondere metselwerkband t.p.v. de verdiepingsvloer alle bijgebouwen met de hoofdgebouwen en zorgt zo voor een evenwichtig samenspel van volumes. 
 
Het plan omvat een aantal woningtypes, waaronder:
1) Vrijstaande singelwoningen, zes vrijstaande villa's die behalve aan de woonstraatjes met een voor-/zijtuin ook duidelijk aan de singel zijn gelegen. Vanwege uitbreidingsmogelijkheden in de plattegrond van de begane grond is het eventueel zelfs mogelijk om geheel beneden te wonen. 


 
2) Twee-onder-een-kapwoningen, 12 ruime woningen met 2 lagen met een dakkap, die afwisselend langs of haaks op het straatje is gesitueerd. 


 
3) Vrijstaande (laan)villa's, acht markante villa's gelegen aan de zijde van de Dirk van Voornelaan in 2 bouwlagen met kap, die een duidelijk villakarakter hebben, dat goed past bij de sfeer van deze villalaan. Met een karakteristieke gemetselde schoorsteen krijgt de woning op de hoek met de Dwarsweg een duidelijke architectonische verbijzondering, die de ingang naar het buurtje markeert.


 
Voorts zijn er per woning een aantal mee ontworpen uitbreidingen in de vorm van erkers, achteruitbouwen en dakkapellen mogelijk, waarmee iedere woning in dit project zijn eigen uitstraling kan krijgen.
 
De luxe woningen zijn ontworpen met oog voor een duurzame toekomst. Ze worden volledig gasloos gebouwd en voldoen aan het BENG-certificaat. Dit staat voor een ''bijna energieneutraal gebouw''. Natuurlijk moet er bij een duurzaam project ook oog zijn voor klimaatadaptief bouwen. De woningen worden om deze reden standaard voorzien van sedumdaken, waterton waterberging, groene erfafscheidingen en van nestkasten en insectenhotels. Al deze voorzieningen zullen bijdragen aan het voorkomen van hittestress en wateroverlast, en het versterken van de biodiversiteit binnen de wijk. 

Prognose verkoop: 4e kwartaal 2024.
Prijsklasse: Gedifferentieerd hoger segment
Interesse: meld je dan aan voor de nieuwsbrief op de projectwebsite: https://strandparelwonen.nl/contact/