PTT pand aan de Botersloot te Rotterdam

Nieuw Vastgoed adviseert aan een belegger in een haalbaarheidsstudie PTT pand aan de Botersloot te Rotterdam
In 2019 heeft het voormalig PTT-gebouw uit 1951 aan de Binnenrotte een transformatie ondergaan van een apparatengebouw naar een appartementengebouw met een restaurant op de begane grond. Het project is in aanmerking gekomen voor de rotterdamarchitectuurprijs 2019. Voor meer info klik hier 

​Hieronder ligt het Voorlopig Ontwerp voor de transformatie van het voormalig PTT pand aan de markt in Rotterdam. Het karakteristieke bakstenen pand maakt onderdeel uit van een bouwblok waarvan een deel in de periode 2004-2009 is herontwikkeld naar kantoor voor de gemeente dienst Sociale zaken en Werkgelegenheid. Bij deze verbouwing is de oorspronkelijke hoofdentree van het PTT-complex verwijderd.

​In het overgebleven deel van het PTT-pand moet daarom een nieuwe entree gerealiseerd worden. Het pand zal na de transformatie plaats bieden aan een horecavoorziening op de begane grond, kantoren op de eerste en tweede verdieping en loftwoningen op de derde verdieping en in de hoge kap. ​Door een beperkt aantal ingrepen in de strak geritmeerde gevel zal het gebouw geschikt gemaakt worden voor zijn nieuwe functies.